Intre 5 si 8 milioane de copii din Rusia sunt nascuti in afara casatoriei

orfani Intre 5 si 8 milioane de copii din Rusia sunt nascuti in afara casatoriei

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Potrivit datelor citate de catre seful Comitetului Dumei de Stat pentru Familie, Femeie si Copil, Mizulina Elena, intre 5 si 8 milioane de copii sunt nascuti in afara casatoriei, in Rusia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana


"30% dintre copii sunt anual nascuti in afara casatoriei, in cadrul a ceea ce se cheama “casatorie factuala” si, conform estimarilor expertilor, din cele 26 de milioane de copii aflati in Rusia, intre 5 si 8 milioane sunt nascuti intr-o astfel de casatorie factuala", a declarat Mizulina in cadrul forumului Sfintenia Maternitatii, care a avut loc in acest weekend in Moscova.

in plus, ea a mai spus ca numarul copiilor care locuiesc cu un parinte, potrivit expertilor, e situat intre 8 si 15 milioane.

Mizulina remarca si faptul ca situatia orfanilor in Rusia este artificiala, in mare masura, intrucat 85% dintre copii sunt "orfani, cu parinti in viata", fiind "un rezultat al politicii actuale a familiei".

De asemenea, se pare ca numarul de mame singure creste in mod evident in multe regiuni, fiindca "aceasta inseamna o alta sursa de venit, nu foarte mare, dar exista oportunitatea obtinerii de bonuri gratuite in statiuni, avantaje speciale, desi, in fapt, exista un tata si este chiar apropiat".

"Deci, in realitate, situatiile in care oamenii refuza casatoria sunt create in mod artificial", este convinsa Mizulina.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.