Intalnirea dintre Patriarhul Kirill al Moscovei si Papa Benedict al XVI-lea devine mai apropiata cu fiecare zi

kirill si papa benedict Lacasuri Ortodoxe: din Moscova/ Interfax
Intalnirea dintre Patriarhul Kirill al Moscovei si Papa Benedict al XVI-lea devine mai apropiata cu fiecare zi

intalnirea dintre Patriarhul Kirill al Moscovei si Papa Benedict al XVI-lea se apropie cu fiecare zi, a declarat Biserica Ortodoxa Rusa.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Cu fiecare zi suntem mai aproape de aceasta intalnire intre Papa si Patriarh", a afirmat seful Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, pentru jurnalisti, in Moscova.

"Exact, in acest moment, nu putem preciza data, si nici nu ne-am angajat in pregatiri concrete legate de aceasta intalnire, dar suntem cu siguranta aproape de ea”, a spus el.

intalnirile dintre Biserica Rusa si Biserica Catolica au ca scop "imbunatatirea climatului general si atingerea unui nivel mai inalt de intelegere reciproca", a adaugat el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.