publicat în: Arhivă

Agresoarea romanca a Fratelui Roger de la Taize, Luminita Solcan, a fost agresata la randul ei cu un cutit, intr-un spital din Dijon

Luminita SolcanuLacasuri Ortodoxe: din Lyon
Agresoarea romanca a Fratelui Roger de la Taize, Luminita Solcan, a fost agresata la randul ei cu un cutit, intr-un spital din Dijon

Articol, traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Romanca internata intr-un spital de psihiatrie, pentru ca l-a injunghiat in august 2005 pe fratele Roger, membru al Comunitatii Taizé, a fost ea insasi injunghiata si agresata de catre o alta pacienta, a declarat miercuri, 30 martie 2011, procurorul de Dijon, citat de presa straina, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Luminita Solcan, in varsta de 41 de ani, a fost agresata marti, intre 22:30 si 23:00, in camera sa din Spitalul de la Chartreuse (CHS) de catre o alta pacienta care i-a provocat 17 rani cu lovituri de cutit, a declarat pentru reporteri Eric Lallement, care nu a facut legaturi cu asasinarea fratelui Roger.


Miercuri, starea ei era stabilizata, iar prognosticul sau vital a crescut, "sub rezerva evolutiei ulterioare”, conform lui Lally.

Presupusa agresoare, nascuta in 1974, pare sa fi fost sub influenta unui "bufeu delirant", a declarat Bruno Madelpuech, director al CHS, victima fiind agresata mai intai in dormitorul pe care il imparteau, apoi pe coridorul spitalului, se arata intr-o scrisoare France Presse.

O alta pacienta a parasit camera, fiind si ea usor ranita de o lovitura de cutit aplicata la nivelul abdomenului. Arma a fost introdusa in spital de catre agresoare, personalul din spital neavand dreptul sa-i perchezitioneze pe pacienti.

Autoarea fusese internata luni, la cererea sa. Ea sufera de tulburari psihotice.