Benzi comice desenate (in stil manga) cu viata Papei Benedict al XVI-lea, distribuite cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului in Madrid

Habemus Papam desene animate manga 2011Lacasuri Ortodoxe: din Madrid
Benzi desenate (in stil manga) cu viata Papei Benedict al XVI-lea vor fi distribuite cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului in Madrid

Articol, traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana

Mai multe benzi desenate in stil manga, care descriu viata Papei Benedict al XVI-lea, vor fi distribuite gratuit in Ziua Mondiala a Tineretului (ZMT), care va avea loc la Madrid, in perioada 16-21 august 2011, au anuntat miercuri, 30 martie 2011, organizatorii.

Peste 300.000 de copii ale benzilor desenate intitulate "Habemus Papam!" – expresie latineasca utilizata pentru a anunta alegerea unui nou Papa – vor fi tiparite in limbile spaniola si engleza, si vor fi disponibile in biserici, hoteluri si in statiile de metrou.


Jonathan Lin, editorul californian de carte, a declarat ca a ales formatul benzilor desenate in stil japonez manga, deoarece este "o forma inovatoare de divertisment, usor de citit de catre oamenii de toate varstele".

"Speram ca aceasta initiativa ii va apropia pe oameni de Papa si va arata importanta, vizibilitatea si activitatea Bisericii in cultura moderna", a spus acesta intr-un interviu, dupa cum informeaza Lacasuri Ortodoxe, citand sit-ul web destinat acestui eveniment.

Desenele sunt realizate de catre Sean Lam, un artist din Singapore, si trateaza etapele vietii Papei, acum in varsta de 83 de ani.

Peste un milion de oameni sunt asteptati la ZMT, in perioada 12-20 august 2011, la Madrid. Papa Benedict al XVI-lea va efectua in perioada 18 – 21 august cea de-a treia sa vizita in Spania.

Ziua Mondiala a Tineretului, instituita de Papa Ioan Paul al II-lea in 1986 a fost deja organizata in Spania in 1989, la St Jacques de Compostela.

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat tara de doua ori. Prima sa vizita a avut loc in iulie 2006, la un an dupa alegerea sa ca sef al Bisericii Catolice. El a mai vizitat in noiembrie 2010 St Jacques de Compostela si Barcelona, unde a sfintit Biserica Sagrada Familia, un eveniment preluat si transmis in direct, in format video, si de Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Spania, cetate traditionala a Bisericii Catolice, in special sub dictatura lui Franco, se confrunta in prezent cu un declin in domeniul religios, 73% dintre locuitorii sai recunoscandu-se catolici, fata de 80% in 2002.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.