VIDEO: Liderul Bisericii Catolice Belgiene, lovit cu tarte, de 4 ori intr-o zi

Primatul Bisericii Catolice din Belgia lovit cu tarteLacasuri Ortodoxe: din Bruxelles, Belgia

?eful Bisericii Catolice Belgiene, Arhiepiscopul André Leonard Joseph, a fost lovit de 4 ori, marti 5 aprilie 2011, la o conferinta, dupa cum a declarat miercuri “Internationale Patissiere”, care critica pozitia episcopului cu privire la homosexualitate si avort – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


{mosmap address=’ Bruxelles, Belgia’|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’VIDEO: Liderul Bisericii Catolice Belgiene, lovit cu tarte, de 4 ori intr-o zi – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

“in timp ce se afla la Universitatea Catolica din Louvain-la-Neuve, in cadrul unei dezbateri, Episcopul Leonard s-a trezit in mijlocul unei ambuscade”, spune intr-un comunicat, “Gloupier”, aflat la conducerea unui grup care i-a atacat cu tarte deja pe filosoful Bernard-Henri Lévy, pe presedintele francez Nicolas Sarkozy sau pe miliardarul Bill Gates.

“O prima tarta cu crema a aterizat pe fata acestuia imediat ce a intrat in cladirea Universitatii. Odata curatat, Andre Joseph Leonard a fost capabil sa intre in sala de conferinte, dar primatul intrase de fapt intr-un loc unde avea sa mai primeasca alte trei tarte moi”, adauga comunicatul.

“Sincer, pentru toti homosexualii(…), pentru toate fetele tinere care isi doresc avorturile, el a meritat-o pe deplin”, a spus agentia Belga una dintre cele patru care s-au alaturat recent acestei actiuni a lui Gloupier.

Un material VIDEO poate fi vizonat mai jos:

Andre Joseph Leonard mai fusese deja lovit in noiembrie 2010, pe cand celebra Liturghia in Catedrala din Bruxelles.

inca de la sosirea sa in fruntea Bisericii Belgiene, in ianuarie 2010, Episcopul Leonard s-a aflat in centrul mai multor controverse, in urma remarcilor sale despre SIDA, homosexuali si pedofili.

El a provocat indignare in special prin declaratia ca primul caz de HIV / SIDA, la inceputul anilor 1980, a fost “un fel de dreptate imanenta” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Despre homosexualitate, Primatul Belgiei a spus ca “ea nu este in concordanta cu logica obiectiva a sexualitatii”, in acelasi timp afirmand ca aceasta nu autorizeaza insa pe nimeni sa-i catalogheze pe homosexuali ca fiind “anormali”.

La sfarsitul lunii martie, el a mai participat la Bruxelles la un “Mars pentru Viata”, organizat de catre studentii catolici care se opun avortului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.