Inchiderea singurei sali de jocuri existente in Siria. Autorizarea niqab-ului in scoala

Mohammad Said Ramadan al-BouthiLacasuri Ortodoxe: din Damasc, Siria
Autoritatile siriene, confruntate cu contestatii fara precedent, au inchis singura sala de jocuri existenta in tara si au autorizat purtarea valului islamic complet de catre profesoare in scoli, conform Ligii siriene a Drepturilor Omului, informeaza Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe.


{mosmap address=’ Damasc, Siria ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’Inchiderea singurei sali de jocuri existente in Siria. Autorizarea niqab-ului in scoala – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Autoritatile „incearca sa castige favoruri din partea religiosilor”, a declarat miercuri, 5 aprilie 2011, pentru AFP, presedintele sirian al Ligii Drepturilor Omului, Abdel-Karim Rihaoui.

El a mai spus ca unica sala de jocuri din tara, care era autorizata sa functioneze in Damasc, situata in Clubul de distractii Mohit, a fost inchisa in noaptea de marti”, sub pretextul ca nu respecta legea. Sala fusese deschisa de Craciun, in 2010.

Mai mult decat atat, un celebru religios sirian, Sheikh-ul Muhammad Said al-Bouth Ramadan, a anuntat marti intr-un discurs difuzat pe postul oficial de televiziune, luarea unei decizii a autoritatilor, prin care se permite tuturor cadrelor didactice sa poarte niqab-ul in timpul serviciului”.

“Aceasta decizie le include pe toate profesoarele, iar cele care nu-si gasesc numele lor pe lista pot depune o cerere la Ministerul Educatiei, urmand ca aceasta sa fie acceptata in mod automat”, a mai spus el.

in iunie 2010, 1.200 de cadre didactice care purtau niqab-ul fusesera destituite de catre Ministrul Educatiei, Ali Saad.

Sheikh-ul Bouth a anuntat ca va exista in curand un decret prin care va fi exprimata decizia infiintarii unui Institut Superior de Studii Religioase si lingvistice, si care va oferi “instructiuni prezidentiale clare pentru crearea unui canal de satelit sirian, unde sa fie prezentat adevaratul Islam”.

Autoritatile au acuzat in mod repetat fundamentalistul musulman sunnit al Fratiei Musumane, de incitare la violenta in timpul protestelor pentru democratizarea regimului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.