Monday 7 june 2010

Festival de Muzica Sacra, deschis in medina Fez

Lacasuri Ortodoxe: din Fez (Maroc / AFP)
Festival de Muzica Sacra, deschis in medina Fes

Baletul Regal din Cambodgia, un repertoriu "cultural care dateaza de peste o mie de ani", a inaugurat vineri seara, 4 iunie 2010, in Medina Fez (centru), cea de-a 16 editie a Festivalului de Muzica Sacra din Fez, 4-12 iunie 2010, potrivit organizatorilor.


"Confruntat cu o lume in schimbare, unde locul sacrului din fiecare zi este tot mai restrans, festivalul este spatiul in care arta si muzica isi gasesc in continuare refugiul", a declarat Alain Weber, director artistic, in prezentarea festivalului.

"Baletul Regal din Cambodgia, in 2003, a fost proclamat capodopera a patrimoniului oral si imaterial", au adaugat organizatorii.

Festivalul afiseaza o serie de artisti marocani si internationali, precum "Vocea Gospelului” (SUA), Sabah Fakhri (Siria), Camille si Ducol Clement (Franta), Ansamblul Bagdad-Ierusalim (muzica traditionala evreiasca din Bagdad, cu Yair Dalal) …

Ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, a asistat la deschiderea festivalului, care in acest an are loc sub tema "voiaj initiatic”.

"Festivalul ne permite sa comparam, intr-o maniera armonioasa si pasnica, muzica sacra din intreaga lume”, a declarat Mitterrand pentru AFP.

”Acesta joaca rolul pe care trebuie sa-l joace cultura, mai aproape de barbatii si de femeile care provin din diverse medii, dar care au un singur scop: crearea frumusetii in cinstea spiritualitatii", a mai spus el.

Spectacolele se vor desfasura in locurile "simbolice si pline de istorie" ale orasului, precum Muzeul Batha, medina Fez sau sinagoga Ben Danan.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: ALEX-DANIEL Rotariu

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile