(VIDEO) Sfintii Ap. Petru si Pavel: in Bulgaria nu se lucreaza decat pana la amiaza.. Petrovden si Pavlovden 2011

manifestari campenesti petrovden si pavlovden Bulgaria 2011 Biserica Ortodoxa din Bulgaria a sarbatorit si ea, astazi, 29 iunie 2011, ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, o zi in care – traditia locala spune – oamenii ar trebui sa munceasca doar pana la amiaza, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

in data de 29 iunie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste ziua celor doi sfinti apostoli – Petru si Pavel: “Petrovden” si “Pavlovden”, este modul in care bulgarii au numit aceasta zi, organizand diferite manifestari campenesti (“den” inseamnand “zi”).

In Bulgaria, vacanta vine la mijlocul verii – apreciaza astazi mai multe ziare locale – atunci cand recoltarea este in plina desfasurare, iar “graul este copt”. O legenda chiar spune ca, aici, Sfantul Petru in persoana, vazandu-i pe seceratori, ia secera si ii ajuta – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Mai jos, am ales sa va prezentam o serie de manifestari ocazionate de aceasta zi, organizate in satul Costurino, printr-o inregistrare video care ne-a fost oferita, fiind efectuata in anul 2005:

type=“application/x-shockwave-flash”wmode=“transparent”id=“player2″name=“player2″src=“http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/player.swf”width=“500″height=“380″allowscriptaccess=“always”allowfullscreen=“true”

flashvars=“file=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/categorii/modul-site/video/Petrovden 2005 in satul Kosturino.flv&skin=http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/media/video/player/mediaplayer-5.5/glow.zip&logo=http://www.lacasuriortodoxe.ro/live/player/banner.png&autostart=false”
/>

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.