Diagnosticul preimplantator in fertilizarea in vitro: dezbateri in Elvetia

diagnostic pre-implantator embrion fertilizare in vitro In data de 29 iunie 2011, Consiliul Federal al Elvetiei a mai facut un pas inainte spre aprobarea “diagnosticului preimplantator”.

Conform acestuia, cuplurile care risca sa transmita boli grave copilului lor ar trebui sa poata folosi aceasta tehnica – ea analizand un embrion conceput in vitro, inainte de implantarea in uter, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Pana la opt embrioni ar putea fi dezvoltati pentru fiecare ciclu de tratament, in cazurile de procreere asistata medical cu diagnosticare preimplantatorie.

Astazi, normele prevad dezvoltarea a maxim trei embrioni, in fertilizarea in vitro. Cu toate acestea, guvernul s-a opus folosirii diagnosticului preimplantator, pentru selectarea “copiilor-medicament”, sau pentru evitarea anomaliilor genetice, care pot interveni spontan.

in plus, guvernul mai vrea sa ridice si interdictia privind conservarea embrionilor.

in viitor, femeile care vor recurge la fertilizarea in vitro vor putea congela embrionii care nu sunt implantati, pentru noi incercari de sarcina. Pentru moment, embrionii asa-numiti “excedentari” sunt distrusi, putand fi utilizati pentru cercetare.

Avand in vedere amendamentul constitutional, proiectul de lege este din nou in consultare pana la sfarsitul lunii septembrie. Dar, oamenii sunt cei care vor decide in cele din urma, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.