Bisericile “paradisului fiscal”, Liechtenstein, se indreapta spre un adevarat dezastru…

Biserica in Liechtenstein - aproape de falimentBisericile “paradisului fiscal” din Liechtenstein se indreapta spre ruina…

Bisericile uneia dintre cele mai mici tari din lume, Liechtensteinul, risca sa se confrunte cu un adevarat dezastru.
Problema pare sa fie iscata de noile planuri guvernamentale de retragere a subventiilor.
In conformitate cu noua legislatie a Statului, potrivit informatiilor care ne-au fost transmise de un reprezentant protestant, astazi, 30 iunie 2011, din Varsovia – Polonia, situatia pare a fi una cu adevarat “catastrofala”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conform informatiilor oferite Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe, de acest membru, cleric – abonat, liderul Bisericii din Liechtenstein a declarat presei locale, cu cateva ore in urma: “Aceasta va fi o schimbare drastica – noi depindem de sprijinul financiar, si asta ne face sa ne pierdem orice speranta, daca este sa ne luam dupa noua lege, in cazul in care aceasta va fi pusa in aplicare” – a spus Markus Meidert.

Meidert este Presedintele Bisericii Evanghelice Luterane din Liechtenstein , un microstat alpin din Europa de Vest, avand granita comuna cu Elvetia, la vest, si Austria la est.

Liechtenstein este cea mai mica tara vorbitoare de limba germana din lume. Este un principat, monarhie constitutionala, cu puteri sporite conferite suveranului, apropiate de cele ale unei monarhii absolute. Actualul suveran este Printul Hans Adam al II-lea. Ea a aderat la Organizatia Natiunilor Unite in 1990.

Interesant este ca tara are un sector financiar puternic si a fost vazuta, adesea in mod critic, ca fiind un “paradis fiscal”. Este membra a Spatiului Economic European, dar nu si a Uniunii Europene, pentru care nu a aratat interes fata de aderare, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.