Prezenta liderilor de Stat rusi in Biserica, de Craciun. Patriarhul primeste ordinul Alexander Nevskii, oferit pentru intaia oara dupa cel de-al doilea razboi mondial

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Medvedev saluta renasterea religiei in Rusia, cu ocazia Craciunului ortodox

Presedintele rus Dmitri Medvedev a salutat vineri, 7 ianuarie 2010, renasterea religiei in Rusia, cu ocazia celebrarii Craciunului ortodox in aceasta tara.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Sunt foarte bucuros ca sarbatorim Craciunul, cand Mantuitorul a venit in lume, o zi sarbatorita de toti crestinii", a spus Medvedev in timp ce participa la o celebrare de Craciun intr-un orfelinat din centrul Rusiei, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa.

inainte de aceasta, Medvedev participa impreuna cu sotia sa, Svetlana, la o slujba oficiata de Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill, in Catedrala Hristos Mantuitorul, in inima capitalei ruse.

"Deci, viata se schimba", a mai spus Medvedev, reflectand asupra a ceea ce se intampla in aceasta tara in urma cu aproximativ zece ani.

Televiziunea rusa l-a aratat, de asemenea, pe premierul rus Vladimir Putin, participand la o slujba in Biserica de Tourguinovo, un sat din regiunea Tver, la jumatatea distantei dintre Moscova si Sankt Petersburg.

Craciunul ortodox a devenit o sarbatoare oficiala sarbatorita pe 7 ianuarie in Rusia, dupa destramarea Uniunii Sovietice in 1991, iar mai marii tarii merg regulat la slujbele religioase pentru a sarbatori Nasterea lui Hristos.

Statul si Biserica Ortodoxa Rusa s-au reunit dupa disparitia URSS si, in special, sub presedintia lui Vladimir Putin (2000-2008).

Tot vineri, Medvedev i-a inmanat Patriarhului Kirill, Ordinul Alexander Nevskii, a declarat Kremlinul, subliniind ca acest prestigios ordin a fost acordat pentru ultima data in 1945, dupa victoriile Aliatilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.