Patriarhul copt Shenouda al III-lea, aflat in SUA pentru ingrijiri medicale

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo
Patriarhul copt Shenouda al III-lea, aflat in SUA pentru ingrijiri medicale

Patriarhul Shenouda al III-lea, seful Bisericii Copte a Egiptului, a sosit duminica 9 ianuarie 2011, in Statele Unite, pentru un tratament medical, a declarat agentia Mena.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Primatul, nascut in anul 1923, urmeaza sa efectueze mai multe examene medicale in spitalul din Cleveland (Ohio Nord-Est), unde a fost operat pentru o fractura de femur in 2008.

"Plec pentru doua saptamani. De aproape 20 de ani merg in aceasta clinica, pentru a ma supune unor serii de verificari", a spus patriarhul care sufera, in special, de dureri de spate si de probleme ale rinichilor.

Shenouda al III-lea s-a deplasat la bordul unui avion privat, potrivit Agentiei Mena.

Calatoria acestuia intervine la mai mult de o saptamana de la atacul sangeros indreptat impotriva comunitatii copte din Alexandria (nord), care a lasat in urma 21 de morti.

Oficiind, in noaptea de joi, la Cairo, o Liturghie ocazionata de sarbatoarea Craciunului, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Copte a deplans "martiriul multor oameni nevinovati" in bombardamentele din Alexandria.

Autoritatile egiptene sustin ideea implicarii unor "maini straine" in atentatul comis la doua luni dupa amenintarile unui grup irakian cu legaturi al-Qaeda impotriva crestinilor din Egipt.

Atacul, care inca nu a fost revendicat, a fost organizat, conform autoritatilor, de catre un atacator necunoscut, ucis in explozie. Fotografia reconstituita continua sa fie publicata de presa, in speranta ca astfel va fi ajutata politia in identificarea suspectului.

Coptii din Egipt, in majoritate ortodocsi, reprezinta 6-10% din cele aproximativ 80 milioane de egipteni, in cea mai mare parte musulmani sunniti. Ei constituie cea mai numeroasa minoritate crestina a Orientului Mijlociu.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.