Tuesday 11 january 2011

Biserica Catolica a Maltei instituie un tribunal care sa-i judece pe preotii pedofili

Lacasuri Ortodoxe: din Valletta
papa in malta Biserica Catolica a Maltei instituie un tribunal care sa-i judece pe preotii pedofili

Biserica Catolica din Malta va institui un tribunal, in conformitate cu instructiunile recente sosite de la Vatican, pentru a-i judeca pe cei trei preoti care ar fi comis intre anii 1980-1990 abuzuri sexuale impotriva copiilor, a declarat un purtator de cuvant al insitutiei religioase.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Arhiepiscopia a primit recent instructiuni de la Vatican, pentru stabilirea unui tribunal care sa desfasoare procesul impotriva celor trei preoti implicati", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Bisericii malteze.

Aceasta instanta, care va organiza un proces religios, si care nu are competenta in domeniul penal, va fi stabilita "in zilele urmatoare". Nu s-a precizat un termen al deciziei, procesul durand “atat cat va fi necesar”, a mai spus el.

Biserica din Malta asigura in octombrie 2010 ca plangerile victimelor preotilor pedofili din Orfelinatul Sf. Iosif din Santa Venera, langa Valletta, au fost "fondate" si vor fi transmise Vaticanului.

Opt victime, dintr-un total de 12, s-au intalnit cu Papa Benedict al XVI-lea in timpul vizitei sale la Malta, in aprilie 2010.

inainte de vizita Papei, Biserica malteza a evidentiat faptul ca Comisia infiintata in 1999 pentru a se ocupa de cazurile de pedofilie, primise acuzatii impotriva a 45 de preoti, dintre care jumatate s-au dovedit a fi insa nefondate.

in Malta, Papa a asigurat ca "Biserica face si va continua sa faca tot posibilul" pentru investigarea cazurilor de abuz, judecandu-i pe cei responsabili de ele si luand masuri concrete "pentru protejarea tinerilor in viitor".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.