In Biserica Sf Evangelist Luca de pe strada Lunga – Sibiu, curge mir din peretele proaspat pictat

Biserica „ Sf. Evanghelist Luca“, cea mai veche biserica din Sibiu, este vizitata de tot mai multi credinciosi, dupa ce In tot orasul s-a raspandit vestea ca acolo s-a Intamplat un miracol, conform unei informatii aparute ieri, miercuri 22 septembrie 2010, in Ziarul Adevarul.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


"Dintr-una din picturile realizate realizate In urma cu cateva zile In coltul unui perete, ilustrand Intalnirea dintre Mantuitorul Iisus Hristor si femeia samariteanca, la fantana lui Iacob, a Inceput sa curga o substanta uleioasa, cu un puternic miros de mir."

„Era Intr-o zi de vineri, acum mai bine de o saptamana. Exista Intr-un colt acolo o nisa facuta special pentru a se arunca apa de la botez. Nisa aceasta era doar zugravita, neimportant pusa In valoare. Eu am ras toata tencuiala de acolo si am pus glet ca ulterior sa pot decora spatiul. Am Inceput sa gletuiesc pentru a pregati peretele pentru pictura si la un moment dat, vad ca pe un perete, dar numai Intr-un loc, este tot timpul umed. Zic ca poate nu s-a uscat, sau ca este cine stie ce piatra care nu absoarbe umiditatea. A doua zi, la fel, locul acela era Inca umed”, povesteste pictorul, conform Adevarul, despre momentul cand a observat prima data minunea.

"Cand am deschis luni biserica, la pranz, miros foarte puternic de mir peste tot! Ma apuc de treaba si cand ma apropii si mai tare mirosea. Pun lampa si am ramas uluit! In forma de cruce curgea mir."

MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.