Foto de la resfintirea bisericii parohiale Costesti – Valcea

„Iata ca astazi, In anul Domnului 2010, dumneavoastra, generatia de astazi In frunte cu parintele paroh, protopopul Marin Ion, ati reusit sa restaurati aceasta frumoasa biserica si sa o Impodobiti, curata fiind pictura, altarul si conservata fiind ea, redata cultului pentru savarsirea sfintelor slujbe. Cei care v-ati Invrednicit sa ajutati Intr-un fel sau altul la lucrarea aceasta de Impodobire sfantului lacas, ati pus mai presus de sufletul dumneavoastra, lucrarea Domnului, casa Lui, sfanta Biserica.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


De aceea va felicitam pentru ajutorul acordat acestei sfinte biserici, pentru faptul ca veniti si va rugati In ea si pentru ca sunteti In comuniune de rugaciune si prietenie cu sfintii bisericii crestine si ai neamului romanesc si cu toti cei care se pomenesc aici la sfantul jertfelnic”, a spus Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul cu ocazia resfintirii bisericii parohiale din Costesti – Valcea – dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

In Duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului a oficiat Sfanta Liturghie In mijlocul credinciosilor din comuna. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a resfintit si biserica parohiala.

Mii de credinciosi au venit In comuna Costesti, pentru a participa la slujba de resfintire a bisericii parohiale cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Evenimentul a Inceput de sambata seara cu slujba Vecerniei. Astazi, slujba de resfintire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de 20 de preoti si diaconi.

In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot, parintele diacon Dumitru Marius Motca, pentru Biserica cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Balcesti II, orasul Balcesti, judetul Valcea.

La acest eveniment au mai luat parte si numerosi reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, preoti si credinciosi din parohie si din Imprejurimi – dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.