Relatari despre consfatuirea profesorilor de religie din Arhiepiscopia Ramnicului

„Dumneavoastra aveti acest rol deosebit de a aduce Biserica in scoala, acolo unde copiii invata si isi petrec o parte din ziua de lucru. Am luat la cunostinta prin inspectorii de religie, care monitorizeaza lucrarea dumneavoastra, de activitatile frumoase pe care le desfasurati in scolile unde predati ora de religie.” – asa a sunat cuvantul de deschidere a consfatuirilor profesorilor de religie din Arhiepiscopia Ramnicului.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


Acesta a apartinut Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, care a prezidat in ziua de sambata, 18 septembrie 2010, in sala de Conferinte a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, consfatuirea anuala a preotilor si a profesorilor laici care predau disciplina Religie in unitatile de invatamant din judetul Valcea – dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

La eveniment a fost prezent si parintele Constantin Cirstea, Consilier Cultural in Arhiepiscopia Ramnicului, Doamna Prof Ana Gabriela Ene, Inspector ?colar General al I.S.J. Valcea si Doamna Prof Adriana Madalina Popescu, Inspector ?colar, Proiecte educationale si programe comunitare.

Despre principalele subiecte aflate pe ordinea de zi a vorbit inspectorul de religie, prof. Daniela Ionescu, care a prezentat noile reglementari in domeniu primite de la Ministerul Educatiei, structura noului an scolar, noutati privind programa scolara, stabilirea cercurilor pedagogice din anul scolar 2010 – 2011, proiecte propuse de Arhiepiscopia Ramnicului si Inspectoratul ?colar Valcea in vederea sporirii implicarii in actiunile misionare si umanitare etc.

in cadrul sedintei au mai fost evidentiate aspecte din anul scolar 2009-2010 si au fost stabilite prioritati pentru noul an scolar. De asemenea, parintele Arhidiacon Mihai Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohiala a prezentat aspecte legate proiectele catehetice „Hristos impartasit copiilor” si „Centrul parohial pentru copii si tineri”, proiecte implementate la nivelul intregii Patriarhii Romane – mai informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.