Pelerinajul Calea Sfintilor (Album FOTO 23)

Pelerinajul „Calea Sfintilor” – Album FOTO, impresii, procesiune in Biserica Ortodoxa Romana

Dupa Sfanta Liturghie, savarsita astazi, 23 octombrie 2010, In Catedrala Patriarhala din Bucuresti, de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, In sobor de preoti si diaconi, cu participarea a sute de credinciosi, a urmat pelerinajul „Calea Sfintilor”.

©Articol si redactare Lacasuri Ortodoxe


Sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucurestiului, au fost purtate In procesiune, Impreuna cu racla cu moaste ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pe Bulevardul Regina Maria, de la ora 10:30. Simultan, un fragment din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului, adus de o delegatie a Mitropoliei de Drama (Biserica Ortodoxa a Greciei), de la manastirea Panaghia Ikosifinissa (sec. V – despre Icoana Ikosifinissa vezi articol) a fost purtat si el In procesiune, de la catedrala Sfantul Spiridon Nou – Bucuresti, pe Calea ?erban Voda, Incepand cu aceeasi ora, 10:30.

Cele doua procesiuni s-au reunit la baza Dealului Patriarhiei, de unde, dupa ectenii, au relicvele au fost urcate pe Colina Bucuriei, si asezate In baldachinul Impodobit cu crizanteme, fiind Intampinate de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, In sobor de Arhierei.
De-a lungul pelerinajului si-au exprimat bucuria si Incantarea foarte multi credinciosi din Bucuresti si din tara, veniti special pentru Inchinare la relicvele sfinte si binecuvantare.

Frumusetea zilei de toamna a Intregit Inceputul sarbatoririi zilelor Sfantului Dimitrie cel Nou (27 octombrie), cand Piata Unirii din Bucuresti este plina de pelerini, flori si miros de mir. De asemenea, cei veniti au admirat noua Infatisare a Dealului Patriarhiei. Nu Intamplator moastele Sfintilor Constantin si Elena, ocrotitorii catedralei patriarhale, se afla acum Impreuna cu lemnul Sfintei Cruci, cea descoperita cu bucurie neIntrecuta, de Sfanta Elena.

Exemplul Cuviosului Dimitrie cel Nou, cel care si-a dus crucea pana la capat, va Intari pe Inchinatori si „le va darui putere sa-si poarte crucea personala fara poticniri”, dupa cum a mentionat Inaltpreasfintitul Mitropolit Pavlos, care conduce delegatia Mitropoliei de Drama.
„Atat de mare este binecuvantarea aceasta sa ne Intalnim cu Lemnul pe care Hristos Domnul a fost rastignit Incat suntem coplesiti de iubirea lui Dumnezeu aratata In Hristos Cel rastignit si Inviat”, a precizat Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel, la Intampinarea lemnului Sfintei Cruci adus la catedrala patriarhala ieri, 22 octombrie 2010.

Sfintele relicve vor ramane pentru Inchinare pe Colina Bucuriei pana vineri, 29 octombrie 2010.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.