Dalai Lama a tinut un discurs in fata a 30.000 de persoane, in Toronto

Dalai Lama Lacasuri Ortodoxe: din Toronto (Canada)
Dalai Lama a tinut un discurs in fata a 30.000 de persoane, in Toronto

Dalai Lama, sosit vineri, 22 octombrie 2010, la Toronto, pentru o vizita de trei zile, a tinut un discurs seara, inaintea a 30.000 de oameni, pe stadionul de baseball al orasului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Dalai Lama La sosirea sa in capitala economica a Canadei, liderul spiritual tibetan, in varsta de 75 de ani, s-a deplasat la Universitate, pentru a tine un discurs.

Cetatean de onoare al Canadei, din 2006, Dalai Lama s-a deplasat mai apoi pe stadionul de baseball al orasului, unde a tinut un discurs in care a pus accentul pe schimbarea atitudinii cetatenilor in fata razboiului.

Secolul XXI are responsabilitatea construirii unei lumi fericite, in pace si compasiune, a declarat Dalai Lama, imbracat in vesmantul sau portocaliu traditional, si cu o sapca de baseball atasata, conform unui raport AFP.

Dupa razboiul din Vietnam, a mai spus el, atitudinea fata de razboi s-a schimbat semnificativ. El a dat ca exemplu razboaiele din Irak si Kosovo, fata de care multi oameni din intreaga lume s-au opus.

"Trebuie sa promovam ideea unui dialog pentru un secol fericit si linistit. Oriunde vom vedea o problema, va trebui sa o rezolvam prin dialog", a mai spus el.

Programul de sambata a inclus si deschiderea Centrului Cultural Tibeto-canadian, in suburbia Toronto, unde trebuie sa tina un discurs a doua zi. Discursul sau va fi transmis in direct pe spatiul web.

Cu aproximativ 7.000 de tibetani, Toronto l-a gazduit pentru ultima oara pe Dalai Lama in 2007. Aceasta este a cincea vizita in Canada, se afirma intr-o scrisoare AFP.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.