In loc de multumire: Patriarhia Romana nu are nevoie de sprijin publicitar pentru Catedrala Manturii Neamului! (Audienta Trinitas TV mai mare decat… OTV?)

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE ne informeaza:

in legatura cu afirmatia domnului Dan Diaconescu care pretinde ca ar fi primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru a candida la presedintia Romaniei, precizam:

Singura intrevedere a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc in ziua de 27 mai 2010, cand Patriarhul Romaniei l-a primit in audienta pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Cu aceasta ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Romane sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mantuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care il conduce. intrucat Patriarhia Romana are propriul sau post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel de sprijin nu este necesar.

Mentionam ca in cadrul intrevederii nu a existat nicio discutie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la presedintia Romaniei deoarece, la data respectiva, Presedintele Romaniei fusese ales cu cateva luni inainte (6 decembrie 2009).

Totodata, precizam ca Patriarhia Romana nici nu indemna si nici nu opreste mireni sa candideze la Presedintia Romaniei sau la alta demnitate publica, intrucat ea trebuie sa fie neutra din punct de vedere politic.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.