Miting al UEJF, la Paris, impotriva

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Miting al UEJF, la Paris, impotriva “boicotarii" filmului israelian "La 5 ore de Paris”

Uniunea Studentilor evrei din Franta (UEJF), a organizat, duminica seara, 20 iunie 2010, la Paris, un miting impotriva boicotarii "culturale" a filmului israelian "La 5 ore de Paris", in premiera intr-un cinematograf din Paris.


"in aceasta seara, UEJF organizeaza un miting pentru a reafirma faptul ca cultura ar trebui sa ramana un spatiu al dialogului. Pentru UEJF, boicotarea acestui film nu este nimic altceva decat un apel la reflectie. Este o prelungire a situatiei din Orientul Mijlociu", se spune intr-o declaratie a organizatiei amintite, citata de France Presse.

"Cultura, artele, universitatea trebuie sa ramana locuri ale dialogului si promovarii pacii", adauga UEJF.

Mitingul a fost organizat in fata cinematografului “Studio des Ursulines”, inaintea proiectiei, la orele 20:00, a filmului "La cinci ore de Paris" al israelienului Prudovsky Leon, a carui lansare oficiala la nivel national, in Franta, este programata pentru ziua de miercuri, pe 80 ecrane.

Decizia luata de mai multe cinematografe si retele de cinema, de boicotare a filmului, reflecta indignarea fata de atacul ucigas al armatei israeliene indreptat impotriva unei flote umanitare pentru Gaza, la 31 mai 2010.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

publicat in presa scrisa

: MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010