Fonduri pentru finalizarea lucrarilor de restaurare a catedralei ortodoxe romane din Gyula

Fonduri pentru finalizarea lucrarilor de restaurare a catedralei ortodoxe romane din Gyula

in ziua de 18 iunie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Excelenta Sa Domnul Zsolt Semjen, Viceprim-ministru al Republicii Ungaria, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.


Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit pentru sprijinul pe care autoritatile ungare l-au acordat la infiintarea Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, cu sediul la Gyula. in acest context, Patriarhul Romaniei a adresat Vicepremierului Guvernului Ungariei solicitarea de a sprijini alocarea de fonduri pentru finalizarea lucrarilor de restaurare a catedralei ortodoxe romane din Gyula, lucrari incepute cu sprijinul financiar al statului roman. Preafericirea Sa a subliniat ca acest sprijin financiar respecta principiul reciprocitatii, intrucat, in Romania, autoritatile sprijina refacerea lacasurilor de cult apartinand Bisericilor traditionale maghiare.

in perspectiva preluarii, de la 1 ianuarie 2011, a presedintiei Uniunii Europene de catre Ungaria, Domnul Viceprim-ministru Zsolt Semjen a solicitat Patriarhiei Romane sprijin in afirmarea si consolidarea unitatii spirituale crestine a continentului european, care se confrunta cu influente straine de traditia si spiritualitatea europeana autentica.

Patriarhul Romaniei a apreciat solicitarea oficialului Republicii Ungaria si a precizat ca mai intai trebuie depasita criza spirituala care a generat criza economica actuala. De aceea, Preafericirea Sa a subliniat importanta solidaritatii si cooperarii intre Biserici la nivel european pentru promovarea valorilor crestine in societatea contemporana, apararea vietii, a demnitatii persoanei umane si a familiei crestine, mai ales in contextul crizei economice actuale – informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.