Fostul nazist SS Priebke surprins in restaurant de familiile victimelor sale

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
ex-SS PriebkeFostul nazist SS Priebke surprins in restaurant de familiile victimelor sale

Trad si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Familiile victimelor italiene ale fostului german SS Priebke au solicitat instantei sa reconsidere cazul acestui nazist, condamnat pe viata si beneficiind de arest la domiciliu din motive de sanatate, dar fotografiat la restaurant, a declarat presa de vineri, 1 aprilie 2011.

“Solicitarea a fost transmisa apropiatului judecatorului militar de supraveghere prin avocatul Pietro Nicotera, reprezentant al familiilor a doi cetateni italieni de credinta evreiasca ucisi” in 1994, in Masacrul Ardeatine, scrie jurnalul Corriere della Sera.


Scandalul a pornit dupa publicarea unor fotografii de catre saptamanalul public “Oggi”, care il surpinsesera pe Priebke, in varsta de 97 de ani, luand cina cu prietenii la un restaurant, urcandu-se pe o motocicleta sau in timp ce facea cumparaturi la supermarket.

Arestul la domiciliu, decis de catre Tribunalul Militar care l-a condamnat, prevede ca acesta nu poate parasi domiciliul decat in cazuri extreme, cum ar fi o vizita medicala.

Denuntand o “veritabila provocare”, avocatii familiilor victimelor cer o noua verificare a starii de sanatate a fostului nazist care a obtinut iesirea din inchisoare si arestul la domiciliu, din motive de sanatate.

Priebke a fost condamnat in 1998 la inchisoare pe viata pentru participarea sa la masacrul Ardeatine din Roma, in martie 1944: 335 ostatici civili, dintre care 75 de evrei, au fost executati in timpul represaliilor in urma unui atac indreptat impotriva unei unitati de rezistenta SS.

Fostul ofiter nazist a fugit dar a fost demascat si arestat in 1994 in Argentina, inainte de a fi extradat in Italia, anul urmator.

in 1999 a obtinut, din motive de sanatate, posibilitatea ispasirii pedepsei la domiciliu, conform legii italiene care se refera la cei condamnati, ajunsi la o anumita varsta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.