Campanie pentru schimbarea perceptiei negative asupra Islamului

Lacasuri Ortodoxe: din Londra – Marea Britanie
Campanie pentru schimbarea perceptiei negative asupra Islamului

O fundatie independenta a lansat luni, 7 iunie 2010, o campanie de publicitate in Regatul Unit, prin care sa schimbe perceptia negativa a majoritatii britanicilor asupra Islamului, de multe ori asociat cu terorismul si reprimarea drepturilor femeilor.


Campania afisaza in metroul si autobuzele din Londra aceasta imagine convenabila a musulmanilor si a femeilor musulmane, voalate sau nu, lansand mesaje scurte cum ar fi "Cred in drepturile femeilor" sau "Cred in dreptatea sociala". Aceste fraze sunt urmate de: “De asemenea, si Mahomed”.

Intitulata "Inspirat de Mahomed”, campania este "proiectata pentru imbunatatirea intelegerii islamului si a musulmanilor", a declarat intr-o declaratie organizatia "Exploring Islam Foundation” (FEI), care a si platit afisele.

Finantata prin donatii private, FEI va elimina prejudecatile vizavi de Islam.

Conform unui sondaj efectuat pe internet de catre institutul YouGov, pe un esantion de 2152 persoane, 58% dintre adultii intervievati asociaza Islamul cu extremismul, iar 69% considera ca Islamul incurajeaza asuprirea femeilor.

"Suntem preocupati de modul in care credinta noastra este perceputa de populatie. Vrem sa incurajam mai buna intelegere a ceea ce musulmanii britanici sunt", a declarat Aly Remona, director de campanie al FEI.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.