Pakistanul a ordonat supravegherea Google, Yahoo, YouTube, Amazon, MSN Hotmail, Bing…

Lacasuri Ortodoxe: din Islamabad (AFP)
Pakistanul a ordonat supravegherea "continutului anti-Islam" pe web

Guvernul pakistanez a ordonat vineri, 25 iunie 2010, supravegherea site-urilor web majore, printre care Google, Yahoo si YouTube, vizand orice continut "anti-islamic”.

Autoritatea telecomunicatiilor (PTA) "a primit ordine, din partea Ministerului Tehnologiei si Informatiei, de monitorizare a acestor site-uri, care ordine deja sunt executate", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al PTA.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu CLICK(cell extract) or…


Luna trecuta, Pakistanul a ordonat pe perioada a 12 zile, sub ordin judecatoresc, blocarea retelei Facebook, din cauza unei serii de desene ale lui Mahomed, “blasfemiatoare”. Accesul la reteaua globala a site-ului de socializare a fost, mai apoi, din nou permis.

Vineri, purtatorul de cuvant al PTA a afirmat ca guvernul a "mai ordonat, de asemenea, blocarea a 17 link-uri catre pagini web, din cauza continutului blasfemiator”.

"Yahoo, Hotmail, MSN, Bing, Amazon si YouTube se numara printre site-urile care vor fi monitorizate pentru continut anti-Islam", a mai spus el.

Au fost blocate link-urile catre paginile web YouTube, Islam Exposed si Jehad.org, conform declaratiei purtatorului de cuvant.

La inceputul acestei saptamani, inalta Curte a ordonat guvernului blocarea accesului la noua site-uri web, inclusiv Google, Yahoo, YouTube, Amazon, MSN Hotmail si Bing, pentru postarea de date ce se opun “principiilor islamice fundamentale".

Luna trecuta, mii de pakistanezi au manifestat in legatura cu controversa din jurul Facebook si concursul de desene animate pe tema lui Mahomed. Islamul interzice strict reprezentarea sau descrierea lui Mahomed, in vreun fel.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.