Saturday 26 june 2010

(VIDEO) Vaticanul se declara indignat de violarea mormintelor a doi cardinali, in timpul unor perchezitii ale politiei din Belgia

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles (France Presse) – Belgia
Justitia belgiana a refuzat sa confirme deschiderea mormintelor a doi cardinali decedati, cu ocazia unei “perchezitii” a politiei, in Malines. Vaticanul indignat…

Instanta belgiana a refuzat vineri, 25 iunie 2010, sa confirme faptul ca mormintele a doi cardinali din Malines (nord) au fost "violate" in timpul unei perchezitii a politiei, dupa cum s-a aratat indignat joi Vaticanul, admitand totusi ca a fost descoperit un cavou.

Purtatorul de cuvant al Arhidiecezei de Malines-Bruxelles, Rev. Eric de Beukelaer, avea sa precizeze anterior tot pentru AFP ca "mormintele cardinalilor Suenens si Van Roey au fost perforate pentru ca o camera video sa fie ulterior introdusa, pentru a verifica daca au fost ascunse documente "legate de cazurile de pedofilie in care ar fi implicat clerul catolic”.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin CLICK(cell extract) or…


Instanta belgiana a refuzat vineri, 25 iunie 2010, sa confirme faptul ca mormintele a doi cardinali din Malines (nord) au fost "violate" in timpul unei perchezitii a politiei, dupa cum s-a aratat indignat joi Vaticanul, admitand totusi ca a fost descoperit un cavou.

"Tot ce pot sa spun este ca un cavou a fost deschis", a declarat pentru AFP Estelle Arpigny, purtatoare de cuvant a procurorului din Bruxelles, care a ordonat o ancheta despre posibile noi acte de pedofilie comise de clericii catolici.

Purtatorul de cuvant al Arhidiecezei de Malines-Bruxelles, Rev. Eric de Beukelaer, avea sa precizeze anterior, tot pentru AFP, ca "mormintele cardinalilor Suenens si Van Roey au fost perforate pentru ca o camera sa fi fost ulterior introdusa in interior verificand daca au fost ascunse documente "legate de cazurile de pedofilie in care ar fi implicat clerul catolic”.

intrebata despre realitatea acestor orificii, Arpigny a refuzat sa comenteze.

Succesor al celor doi cardinali, care au fost, de asemenea, arhiepiscopi de Mechelen-Bruxelles, seful actual al Bisericii Catolice din Belgia, Mitropolitul Andre-Joseph Leonard, a carcaterizat vineri "un pic surprinzatoare" derularea perchezitiilor de joi, in interiorul institutiei sale.

"Instanta si-a facut treaba, si au dreptul la perchezitie. Cu toate acestea, am gasit un pic surprinzatoare actiunea de fora mormintele cardinalilor si de a fi inchise in aceeasi seara", a declarat el.

Vaticanul si-a exprimat vineri, la randul sau, printr-o declaratie, "indignarea" impotriva “violarii mormintelor" celor doi arhiepiscopi.

Secretariatul de Stat "si-a exprimat stupoarea pentru modul in care au fost efectuate anumite perchezitii (joi) de catre autoritatile judiciare belgiene” si "indignarea vizavi de violarea mormintelor Cardinalilor Jozef-Ernest Van Roey si Leon-Joseph Suenens", conform comunicatului.

Politistii care au efectuat perchezitia din Arhiepiscopia Malines-Bruxelles au cautat documente, in special dovezi ale schimbului de corespondenta intre presupusele victime ale preotilor pedofili si autoritatile catolice.

In continuare, un reportaj video efectuat de RTL Belgia:

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile