Un preot catolic a fost condamnat la trei ani inchisoare, pentru deturnarea a 2 milioane euro, in Corsica

Lacasuri Ortodoxe: din Ajaccio (AFP)
Un preot catolic a fost condamnat la trei ani inchisoare, pentru deturnarea a 2 milioane euro, in Corsica

Un preot a fost condamnat sambata, 19 iunie 2010, la trei ani inchisoare, cu un an suspendare, de catre Curtea Penala Ajaccio, pentru deturnarea, intr-o perioada de peste 20 de ani, a doua milioane euro, in detrimentul Bisericii Catolice si a credinciosilor.

Antoine Videau, in varsta de 64 de ani, iconom al asociatiei episcopale diecezane de Ajaccio, Corsica, a fost inchis, printr-o hotarare a instantei.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu CLICK(cell extract) or…


El a mai fost, de asemenea, condamnat la o amenda de 100.000 de euro, interzicandu-i-se drepturile cetatenesti pentru trei ani.

Curtea a rapuns astfel actiunii procurorului Thomas Piso care a subliniat faptul ca Videau a fost un caz "clasic" in materie de abuz de incredere.

Un alt responsabil al asociatiei diecezane, Bruno Servas, in varsta de 56 de ani, a fost condamnat la un an cu suspendare si la plata a 30.000 de euro pentru abuz de incredere, fals si uz de fals, care i-au permis sa isi insuseasca circa 100.000 de euro. Pison solicitase pentru acesta 18 luni cu suspendare.

O alta lucratoare a asociatiei diecezane, Marie-Therese Zavani, in varsta de 64 de ani, care a incasat 12.000 euro pe care i-a deturnat, in parte, in contul mamei sale, a fost condamnata la sase luni cu suspendare, si obligata sa ramburseze sumele colectate.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 23/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.