Kadirov vrea sa construiasca cea mai mare moschee din lume

Visul liderului cecen Kadirov este de a construi cea mai mare moschee din lume

Liderul cecen Ramzan Kadirov a marturisit ca el isi doreste sa construiasca in republica cea mai mare moschee din lume, desi… Cecenia are deja cea mai mare moschee din Europa.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


„Visul meu este sa construiesc cea mai mare moschee din lume. Sunt un slujitor al Atotputernicului, sunt un supus al Celui Atotputernic, mi-am dedicat intreaga viata Islamului. Vreau sa demonstrez lumii ca Islamul nu inseamna indemn la razboi. Credinciosul musulman ar trebui sa fie cel mai drept”, a spus Kadirov, pentru revista Ogoniok, luni, 6 septembrie 2010.

El a fost amenintat de teroristi in multe randuri, dar nu ii este frica, ci crede ca va ajunge in rai, daca ei isi vor atinge scopul, intrucat va muri pentru popor si pentru Stat.

„A fi ucis in acest fel ar fi o fericire pentru mine. Cu totii suntem trecatori. Cu totii vom muri, suntem aici doar pentru un oarecare timp. Este mai bine sa mori pentru ceva important. Cat timp suntem in viata, nu vom lasa pe nimeni sa-si bata joc de Statul nostru, Federatia Rusa”, a declarat liderul republican, citat de Interfax.

Kadirov precizeaza ca se poate apara, fiind un razboinic, iar „un razboinic nu este un criminal, ci un aparator”. Deci si-ar dori sa fie un asemenea „razboinic al lui Allah” in tot restul vietii.

„Avem inca unele satane, pierdute pe undeva prin munti. Dar noi lucram cu oameni. Daca vrei sa castigi un razboi, trebuie sa stii situatia inamicului si sa nu-i lasi nicio sansa, spre a nu se folosi de tineretea ta”, a mai spus Kadirov.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.