(Update 21:11 VIDEO) 16 clopotari in Holohora de Sus (Briceni), Republica Moldova

16 clopotari au participat luni, 6 septembrie, la un concurs tematic organizat in satul Holohora de Sus, raionul Briceni. Cel mai tanar concurent are doar 13 ani si deja doi ani de experienta, iar cel mai batran 96 ani.

Mai putin obisnuita a fost prezenta la concurs a surorii Ecaterina, clopotar la Manastirea Frumoasa din Calarasi.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


in cadrul competitiei au participat clopotari din intreaga tara, de la Episcopiile din Balti, din Chisinau, din Ungheni si din raionul Briceni.

La final, marele premiu in valoare de 200 dolari SUA a fost impartit celor 4 concurenti fruntasi: clopotarului din Holohora de Sus, celui mai mic clopotar, clopotarului din or. Durlesti, biserica "Sf. Nicolae" si surorii Ecaterina de la Manastirea Frumoasa.

Premiul de 150 dolari SUA a fost inmanat lui Vasile Ghitiu, diaconul si clopotarul Manastirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron", or.Chisinau de catre domnul Vladimir Turcanu, premiul II (100$) domnului Ion Cozonac, student la Academia Teologica din Chisinau, clopotar si slujitor de altar la biserica „Sf. Haralambie" din capitala, iar premiul III (50$) i-a revenit lui Maxim Alelicenko, clopotarul bisericii „Sf. Petru si Pavel", or. Balti.

Mentionam ca premiile banesti au fost asigurate de catre domnul Nicolae Cretu originar din Holohora de Sus, stabilit acum impreuna cu familia in Rusia.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.