Patriarhul Kiril a cerut presedintelui Irlandei ca Biserica Ortodoxa Rusa sa aiba acelasi statut juridic precum cea catolica

in cadrul intalnirii cu presedintele Irlandei, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kiril, a discutat despre schimbarea statutului Bisericii Ortodoxe Ruse din Irlanda prin inregistrarea ei in calitate de Biserica si nu de comunitate de binefacere.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Responsabilii din cadrul Patriarhiei Ruse au declarat ca schimbarea statutului juridic este necesara deoarece in multe cazuri parohiile BORu din Occident sunt inregistrare in calitate de comunitati de binefacere, in randurile carora pot figura orice organizatii religioase si chiar secte. In prezent, Biserica Rusa are acest statut atat in Irlanda cat si in Marea Britanie.

La randul sau, doamna presedinte a propus organizarea unor consultatii bilaterale pentru discutarea acestui subiect la nivel de ministere sau chiar de prim-ministri.

Dupa cum mentioneaza surse din cadrul BORu acesta este un moment deosebit, deoarece asemenea precedente sunt foarte putine in Vest.

In Irlanda activeaza cinci parohii ale Bisericii Ortodoxe Ruse, numarul total al enoriasilor fiind de 1.500 persoane.

Mitropolia Republicii Moldova

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.