(AUDIO Exclusiv) Interviu cu solista aromanca Florentina Costea – grupul traditional aroman “Caravana”

(AUDIO Exclusiv) Interviu cu solista aromanca Florentina Costea – grupul traditional aroman "Caravana"

Aromanii, armanii sau machedonii (dar nu macedoni, care sunt locuitorii Republicii Macedonia) fac parte din populatiile rasaritene romanizate, gasindu-se In prezent In Grecia, Albania, Romania, Serbia, Bulgaria, Republica Macedonia si, desigur, In diaspora.

Realizatoarea interviului: redactor Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Carmen-Ana Ion Locatie: Portul Cultural cetate FDFAC 2010


Limba aromana este considerata de unii specialisti a fi un dialect al limbii romane, altii sustin ca este o limba aparte din grupul limbilor romanice.

Este de remarcat cum machedonii si-au pastrat traditiile, portul specific si limba, In conditiile In care nu au un stat al lor, In acelasi timp integrandu-se perfect In sanul comunitatilor In care locuiesc.

La FDFAC am avut ocazia sa ascultam formatia de aromani "Caravana".
O mana de tineri puternici si curajosi: puternici – pentru ca Isi pastreaza si duc mai departe traditiile lor luptand pentru asta, si curajosi – pentru ca sunt tineri aromani din mai multe tari balcanice, iar muzica… nu se Invata sau repeta prin corespondenta.

Despre frumusetea muzicii traditionale aromane a vorbit pentru Lacasuri Ortodoxe solista trupei, Florentina Costea (dati click pe butonul play):


articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.