O femeie a fost arestata pentru contrabanda cu arme Kalasnikov, furnizate probabil de mama sa

Lacasuri Ortodoxe: din Lagos – Nigeria
O femeie a fost arestata pentru contrabanda cu arme Kalasnikov

O femeie a fost acuzata de incercarea de a introduce in tara in mod fraudulos arme Kalasnicov din Ciad, 10 astfel de arme fiind ascunse in saci. Aceasta a fost arestata, conform France Presse, in nordul Nigeriei unde sectele islamiste au lansat o revolta criminala in 2009, dupa cum a declarat joi, 11 noiembrie 2010, politia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Femeia, in varsta de 34 de ani, mama a unui copil, a fost arestata miercuri, dupa ce traversase cu o barca lacul Ciad pana in Nigeria, avand in posesie 4 saci de porumb, in care erau ascunse armele si noua incarcatoare.

"Armele au fost ascunse in patru saci de porumb", a declarat pentru AFP, seful politiei statului Borno, a carui capitala, Maidiguri, a fost in 2009 centrul revoltei sectei islamice Boko Haram.

Boko Haram, sustinand miscarea talibanilor din Afganistan, inseamna "Educatia Occidentala este un pacat" in limba Hausa.

Tanara femeie a spus ca armele apartineau fratelui sau, care este cercetat de anchetatori, a declarat seful politiei, refuzand sa spuna daca femeia are legaturi cu secta Boko Haram, care a terorizat nordul Nigeriei lunile anterioare.

"Nu pot spune exact, dar privind importul acestor arme periculoase, cine ar vrea sa le cumpere si sa le foloseasca", a spus Abubakar.

Unul dintre fratii femeii se afla deja in inchisoare pentru trafic de arme, iar mama acestora, care locuieste in Camerun, se presupune ca ar fi furnizoarea armelor pe care le transporta femeia cand a fost arestata.

Fortele Nigeriene de Securitate au arestat 152 de presupusi membri ai Boko Haram in ultimele patru saptamani, a declarat seful politiei din statul Borno. Autoritatile au acuzat secta islamica de faptul ca se afla in spatele unei serii de atacuri recente din nordul Nigeriei.

in 2009, secta a lansat o revolta, inabusita printr-un atac violent al armatei si politiei.

Incidentele recente au inclus atacuri asupra sectiilor de politie, impotriva unei inchisori si focuri de arma indreptate asupra politiei, trase de motociclisti. Cele mai multe dintre actele de violenta au avut loc in statul Borno.

Pentru a le contracara, au fost desfasurate trupe in acest sector.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.