Biserica nu este o companie care urmareste profit! Nu urmarim sa avem succes in vanzari!

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Tanar lamurit… Biserica nu este o companie dedicata profitului

Papa Benedict al XVI-lea afirma ca Biserica "nu este o companie dedicata profitului", conform unor extrase difuzate in Italia, dintr-o carte de interviuri care urmeaza sa fie lansata pe 23 noiembrie 2010, in timp ce doi lideri ai Bancii Vaticanului IOR, sunt supusi unei anchete judiciare.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Nu suntem un centru de productie, nu suntem o companie dedicata profitului, suntem Biserica", a spus Papa in cartea intitulata "Luminile lumii, Papa, Biserica si semnele vremurilor", conform unor fragmente alese spre publicare in avanpremiera in Saptamanalul Panorama, editia de astazi, vineri 12 noiembrie 2010.

”Panorama” afirma ca versiunea in limba italiana contine 284 de pagini si va fi publicata in 50.000 de exemplare. O versiune germana a acestei prime carti de interviuri, de la numirea Papei Benedict in 2005, este, de asemenea, gata, iar cartea a fost tradusa in 18 limbi.

"Suntem o comunitate de oameni care traiesc in credinta. Scopul nu este acela de a crea un produs sau a avea succes in vanzari", dezvolta Papa Benedict al XVI-lea, in scurte fragmente publicate de Panomara.

Intre timp, Patronul Institutului pentru Lucrari Religioase (IOR, "banca preotilor"), Ettore Gotti Tedeschi si directorul sau general, Paolo Cipriani, fac obiectul unei anchete lansate de procurorii Romei, de la sfarsitul lunii septembrie.

Acestia sunt suspectati ca nu s-ar fi conformat unei dispozitii a legislatiei italiene de combatere a… spalarii de bani, datand din 2007, in cadrul unor tranzactii financiare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.