Palestinienii si israelienii s-au rugat impreuna pentru ploaie

Lacasuri Ortodoxe: din Al-Walajah (teritoriile palestiniene)/AFP
Palestinienii si israelienii s-au rugat impreuna pentru ploaie

Evreii, musulmanii si crestinii s-au adunat joi, 11 noiembrie 2010, intr-un sat din Cisiordania pentru a face o rugaciune comuna rara, pentru ca ploaia sa cada in Tara Sfanta, amenintata de seceta.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


rugaciune comuna israel palestina EPA Zeci de oameni, palestinieni si colonisti din blocurile Goush Etzion (la sud de Betleem) s-au intalnit in apropiere de satul Al-Walajah, la initiativa Shalom Eretz (Taramul Pacii), o organizatie pacifista ce reuneste colonisti si palestinieni.

Dupa mai multe discursuri, reprezentantii celor 3 religii monoteiste, imami, rabini si un preot crestin-ortodox, s-au rugat pentru ploaie, intr-o perioada cu precipitatii insuficiente de mai multe saptamani de la trecerea verii.

Simbolic, participantii au insamantat impreuna un camp din apropiere, numindu-l "campul pacii".

"A fost foarte emotionant si important", a declarat pentru AFP Eliaz Cohen, unul dintre organizatori, adaugand ca a fost bucuros "sa isi gaseasca un nou partener", in persoana lui Abdel Fatah Hamayel, guvernatorul orasului vecin Betleem, care a participat la ceremonie.

Colonistii si Autoritatea Palestiniana s-au intalnit recent la o rugaciune, care a avut loc in satul Al-Fajjar, a carei Moschee a fost vandalizata in octombrie – un act de care, se pare, ar raspunde colonistii evrei extremisti.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.