In Austria va fi inaugurat un nou institut de formare a cadrelor didactice musulmane

Lacasuri Ortodoxe: din Viena
Anas Schakfeh In Austria va fi inaugurat un nou institut de formare a cadrelor didactice musulmane

Un nou institut privat de formare a cadrelor didactice musulmane, cu o capacitate de 160 de locuri, se va deschide in data de 21 ianuarie 2011 la Viena, in urma “luarii in considerare a cresterii constante a elevilor din scolile islamice”, conform agentiei de stiri catolice Kathpress.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Noul institut va purta numele presedintelui in exercitiu al comunitatii musulmane din Austria, Anas Schakfeh, al carui succesor va fi ales in aprilie 2011.

in Austria exista un invatamant privat islamic inca din anul 1982, numarand astazi aproximativ 55.000 de elevi. Cursurile sunt predate de aproximativ 410 cadre didactice, in aproape 2.000 de scoli.

in plus, in universitate exista cursuri de educatie religioasa islamica, ce le permit elevilor musulmani sa aiba acces la o functie didactica in invatamantul superior.

Numarand aproximativ 8,3 milioane persoane, Austria raporteaza o populatie de aproximativ 500.000 de musulmani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.