publicat în: Arhivă

Musulmanii sunt pregatiti pentru casatoria cu o persoana de alta cultura si resping in majoritate contactele sexuale inainte de casatorie (sondaj IFOP)

tineri musulmani Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Musulmanii sunt pregatiti pentru casatoria cu o persoana de alta cultura (sondaj IFOP)

Aproximativ 2/3 dintre musulmani sunt dispusi sa se casatoreasca cu cineva de o alta cultura decat a lor, dar mai putin de jumatate au in vedere o casatorie cu o persoana de alta religie, potrivit unui sondaj realizat de IFOP pentru inchallah.com.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


69% au in vedere casatoria cu cineva de o alta cultura (36% au raspuns "da, cu siguranta”, iar 33% „probabil ca da”), o cifra comparabila cu cota din totalul francez (68%, care au raspuns cu „da”).

in contrast, in ce priveste casatoria cu cineva de alta religie, 47% dintre musulmani spun ca sunt pregatiti (26% – "cu siguranta, da" iar 21% – "probabil ca da"), in timp ce cota celor ce raspund cu „da” din totalul francezilor este de 67% (33% „da, cu siguranta" si 34% "probabil ca da").

in plus, 66% dintre musulmani cred ca este usor sa gasesti un sot de aceeasi religie. 83% resping ideea ca parintii sotului/sotiei sa aleaga pentru copiii lor, iar 73% resping raporturile sexuale inainte de mariaj.

in ceea ce priveste posibilitatea de a gasi un partener pe un site de matrimoniale, 19% dintre musulmani iau in considerare aceasta varianta. Dar daca este vorba de un site musulman, 2/3 dintre respondenti s-au declarat "interesati" (27% "foarte interesati" si 39% "oarecum interesati").

Sondajul a fost realizat in perioada 23 – 24 noiembrie 2010, prin telefon, pe un esantion national de 503 persoane ce au pretins ca au o origine musulmana.

*Materialul, in traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe, are rol comparativ in analizele tematice legate de declararea anului 2011 – Anul Sfantului Botez si al Sfintei Cununii de catre Sfantul Sinod al BOR.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011