Confruntari in Senatul SUA, pe tema libertatilor religioase si a terorismului

senat washingtonLacasuri Ortodoxe: din Washington
Articol si trad. pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Alesii Senatului american au subliniat marti, 29 martie 2011, ca violentele indreptate impotriva musulmanilor din Statele Unite sunt o amenintare la adresa libertatii religioase, in timp ce altii au preferat sa sublinieze potentiala amenintare terorista a islamismului radical in America.

"Astazi, musulmanii americani se confrunta cu discriminarea", a declarat senatorul democrat Dick Durbin in timpul unei audieri, ca raspuns la o alta audiere controversata din Camera Reprezentantilor, in 10 martie, legata de amenintarea terorista reprezentata de radicalizarea Islamului american.


Marti, Durbin a avertizat de la bun inceput: "Terorismul nu este obiectul sedintei de astazi". "Musulmanii americani merita aceeasi protectie constitutionala precum ceilalti americani", a adaugat el.

Thomas Perez, ministrul adjunct al justitiei pentru cazurile de drepturi civile, a evocat in fata omisiei un "flux continuu" de violente impotriva musulmanilor din Statele Unite, dupa atacurile din 11 septembrie.

"Vom continua sa utilizam toate instrumentele aflate la dispozitia noastra, in arsenalul nostru legal, pentru a transforma valul de intoleranta in val de integrare si de oportunitate", a spus el.

Dar senatori republicani prezenti la sedinta au declarat ca au alte preocupari.

"As dori ca administratia Obama sa se impuna mai tare in lupta impotriva terorismului (de origine americana)", a declarat senatorul Lindsey Graham.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.