publicat în: Arhivă

CONCURS PENTRU BURSELE FUNDATIEI

CONCURS PENTRU BURSELE FUNDATIEI „MITROPOLITUL BARTOLOMEU”
Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu” va acorda, prin concurs, pentru anul scolar si universitar 2010-2011 un numar de 48 burse destinate elevilor de liceu, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, repartizate dupa cum urmeaza:

*Informatie transmisa pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe de catre Biroul de Presa al Mitropoliei Clujului – Pr. Bogdan Ivanov (administrator Fundatie) si Ec. Sorin Calea (contabil fundatie).

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


-? 18 burse pentru elevii de liceu de 200 lei/luna
– 20 burse pentru studenti de 300 lei/luna
– 8 burse de cercetare pentru masteranzi de 400 lei/luna
– 2 burse de cercetare pentru doctoranzi de 500 lei/luna

Bursele pentru elevi, studenti si masteranzi, se acorda pe o perioada de 9 luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, incepand cu 1 octombrie 2010.
Doctoranzii si masteranzii care vor aplica pentru una din cele zece burse scoase la concurs vor trebui sa prezinte un proiect de cercetare, cu durata de un an de zile, pe o tema dintr-unul din domeniile propuse: teologia si interpretarea stiintelor de astazi, teologia si bioetica, teologia si artele. Cu fiecare bursier, Fundatia va incheia un contract in care sunt prevazute drepturile si obligatiile ce revin ambelor parti pe toata perioada derularii bursei.

Calendarul si etapele desfasurarii concursului:
– 10 Octombrie 2010, termenul limita pentru depunerea dosarelor, direct sau prin posta, la sediul Fundatiei (400117 Cluj-Napoca; P-ta Avram Iancu 18)
– 15 Octombrie 2010 afisarea rezultatelor
– 18 Octombrie 2010 contestatii si afisarea rezultatelor finale

Conditiile de participare, precum si actele necesare pentru intocmirea dosarului se gasesc in Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director si publicat pe situl Fundatiei.
Bursele se adreseaza tinerilor merituosi, indiferent de confesiune sau etnie, care se remarca prin rezultate deosebite la invatatura, dar cu posibilitati materiale reduse.

Fondul alocat pentru bursele anului scolar si universitar 2010-2011 este de 127.700 lei.
Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu” a luat fiinta in anul 2008 si a acordat pana acum 59 de burse, unor tineri din intreaga tara, in valoare totala de 139.000 lei.

Informatie transmisa pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe de catre Biroul de Presa al Mitropoliei Clujului – Pr. Bogdan Ivanov (administrator Fundatie) si Ec. Sorin Calea (contabil fundatie).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010