ALBUM FOTO: despre cea de-a 39-a editie a Festivalului folcloric “La izvorul dorului” – Babeni, Valcea

In perioada 2 – 5 septembrie 2010 s-a desfasurat In orasul Babeni, judetul Valcea cea de-a 39-a editie a Festivalului folcloric „La izvorul dorului”. Festivalul organizat de catre Primaria orasului Babeni, Consiliul Local Babeni si Casa de Cultura „Dragos Vranceanu”, a avut ca parteneri Consiliul Judetean Valcea, Prefectura Valcea si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


In cadrul Festivalului, sambata, 4 septembrie 2010, de la orele 13,30, la Casa de Cultura „Dragos Vranceanu” din localitate, a avut loc si vernisajul expozitiei de pictura „Ortodoxie si arta” – Babeni 2010, ajuns la a VII-a editie. Expozitia a fost realizata prin munca tinerilor membrii ai cercului de pictura "Dialog plastic" organizat In cadrul Casei de Cultura din Babeni unde saptamanal se organizeaza cu sprijinul CJCPCT Valcea, cursuri de initiere si perfectionare, copiii castigand cu talentul lor numeroase concursuri judetene si nationale.

La acest eveniment au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, oameni de cultura, scriitori, profesor universitari din orasul Babeni si din Imprejurimi.

Festivalului folcloric „La izvorul dorului” ce se desfasoara an de an In orasul Babeni, aduce alaturi numeroase ansambluri folclorice din judet si din tara care prezinta In spectacolele lor cantecul, portul popular, traditia si obiceiurile neamului romanesc.

La sarbatoare au mai participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului Impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.