Centrul Cultural Rus, inaugurat la Universitatea Catolica Belgiana

Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

Castle Arenberg Universitatea Catolica Leuven

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles

Ceremonia de inaugurare a Centrului de Studii Ruse a avut loc la Universitatea Catolica din Leuven – una dintre cele mai vechi universitati catolice din Europa (infiintata in anul 1422) si totodata o institutie de invatamant de frunte in Belgia.

Centrul ar trebui sa devina o platforma academica si publica, un fel de forum al expertilor, pe probleme legate de aspectele vietii sociale din Rusia, de cultura rusa, literatura, limba si istorie, a specificat directorul executiv adjunct al Fundatiei Ruskii Mir (Lumea Rusa), citat de serviciul de presa al Diocezei locale a Bisericii Ruse.

Centrul va gazdui mai multe seminarii, conferinte, expozitii si concursuri.

O scurta rugaciune ortodoxa, sub forma unei slujbe mici, a fost oficiata inainte de ceremonia de deschidere. Rugaciunile au fost cantate in limba slavona si olandeza. Apoi, toti participantii au intrat in Centrul pentru Studii Ruse.

Deschiderea Centrului rus a devenit o problema actuala pentru studentii din aceasta Universitate, 90 dintre acestia invatand nu doar rusa ci si slavona veche.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.