publicat în: Arhivă

O fabrica de bere lituaniana renunta la reclama, la insistentele calugarilor catolici (Svituris-Utenos)

reclama la bere

Una din cele mai mari fabrici de bere din Lituania a cedat sub presiunile calugarilor lituanieni, jigniti de folosirea imaginii unui calugar franciscan in reclama unui nou tip de bere, produs dupa o reteta a unei fete bisericesti din Germania.

associated

Paradele Gay ar putea fi interzise in Lituania, prin lege

associated

VIDEO 2 Cuvantul catre Regina (ziua 1). Papa i-a avertizat pe tineri despre iluzia "drogurilor, banilor, sexului si a pornografiei, alcoolului"

"Noi traim intr-o tara crestina, sau pe planeta ateilor?" – Lituania si crucifixele in scoli

„Am decis fara intarziere, oprirea difuzarii acestui spot chiar de astazi, a anuntat miercuri, 9 februarie 2011, intr-un comunicat, Rolandas Virsilas, directorul fabricii de bere Svituris-Utenos, care comercializeaza acest nou produs.

„Cresterea vanzarii de alcool cu orice pret este imorala si intra sub incidenta pacatului", au aratat mai multi credinciosi, intr-o scrisoare trimisa anterior pe adresa fabricii de bere, precizeaza AFP.

Calugarii revoltati au solicitat retragerea reclamei cu pricina. Afirmand ca „imaginea calugarului (catolic) in Lituania este astfel demonizata si pusa in slujba raului", ei au amenintat ca vor recurge la actiuni civile de amploare, daca cererile lor nu vor fi luate in considerare.

Potrivit datelor furnizate de Biroul National de Statistica al Lituaniei, consumul de alcool pur, pe cap de locuitor, era in anul 2009 de 10,9 l – cifra care se pastreaza si astazi. Acelasi birou precizeaza ca 1.019 persoane au decedat in Lituania, in anul 2009, cauza fiind bolile provocate de consumul excesiv de alcool.