Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza ca demnitatea persoanei umane “este singurul capital” care merita salvat

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza ca demnitatea persoanei umane "este singurul capital" care merita salvat

Papa Benedict al XVI-lea a declarat sambata, 13 iunie 2010, ca, in contextul crizei economice globale, "singurul capital care ar trebui salvat" este demnitatea persoanei umane.


"Economia si Finantele nu exista prin ele insele, ci sunt doar un instrument, un mijloc", a spus Papa, la Vatican, cu ocazia primirii participantilor la o reuniune a Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Chiar daca "lumea si Europa traverseaza o criza grava, in special economica si financiara", Benedict al XVI-lea afirma ca "nu ar trebui sa se ajunga la restrictii care sa se bazeze doar pe o analiza strict financiara”.

De asemenea, acesta mai subliniaza faptul ca "crestinismul a permis Europei sa inteleaga ce sunt libertatea, responsabilitatea si etica”.

"Marginalizarea crestinismului – ca si excluderea simbolurilor sale – ar desparti continentul nostru de sursa fundamentala de alimentare, inepuizabila, a adevaratei identitati", a mai explicat el, referindu-se la condamnarea Italiei, in luna noiembrie, de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru prezenta crucifixelor in salile de curs, decizie ce urmeaza sa fie revizuita pe 30 iunie, la Strasbourg.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.