Consiliul Bisericilor Crestine din Franta: “Bisericile crestine trebuie sa incurajeze solidaritatea cu imigrantii”

Conferinta episcopilor crestini din Franta CECEF Lacasuri Ortodoxe: din Paris / France Presse
Bisericile crestine trebuie sa incurajeze solidaritatea cu imigrantii

Consiliul Bisericilor Crestine din Franta (Cecef) ii incurajeaza pe credinciosi "sa persevereze in solidaritatea lor cu imigrantii", intr-o declaratie emisa marti, 5 octombrie 2010, in care se arata ca "solidaritatea este esentiala si urgenta”, proiectul de lege privind imigrarea fiind dezbatut in Parlament.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Ca responsabili ai Bisericilor Crestine din Franta, ii vom incuraja pe credinciosii comunitatilor noastre sa persevereze in solidaritatea lor fata de imigranti", au semnat Cardinalul Andre Vingt-Trois (Conferinta Episcopilor din Franta), Rev Claude Baty (Federatia Protestanta din Franta), si Mitropolitul Emmanuel (Adunarea Episcopilor Ortodocsi din Franta).

"Astazi, in situatiile grave cu care se confrunta imigrantii, nu mai este loc de prejudecati", adauga ei. "Astazi, este necesara o schimbare de perspectiva. Solidaritatea cu cei imigranti, care au nevoie de ospitalitatea noastra, este esentiala si urgenta. Astazi, reafirmam ca migrantul este o persoana umana cu drepturi fundamentale si inalienabile".

Cecef incurajeaza asociatiile care vor lucra pentru sustinerea imigrantilor.

Ramanem "atenti la problemele cu care se confrunta acesti oameni in sprijinirea persoanelor imigrante, atenti la preocuparile lor fata de modificarile eventuale ale proiectului de lege care ar putea avea consecinte grave in respectarea drepturilor individuale ale rezidentilor straini in Franta".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.