COMUNICAT / Lacasuri Ortodoxe transmite, in premiera nationala pe internetul romanesc, streaming LIVE – MULTICAMERA si lanseaza 2 noi site-uri: SISTEM VIDEO Lacasuri Ortodoxe

Lacasuri Ortodoxe® – o noua premiera si doua noi lansari…

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a INSEMNAT pentru Lacasuri Ortodoxe – in particular – si pentru Biserica Ortodoxa Romana – in general – o noua premiera TEHNICA pe internetul romanesc: transmisiunea in direct (LIVE) streaming, pe platforma Agentiei de ?tiri Lacasuri Ortodoxe, printr-un sistem Multicamera. Sistemul, perfectat pe parcursul a mai multe luni, a fost utilizat in transmisiunea slujbelor ocazionate de aceasta sarbatoare, pe platforma multimedia Lacasuri Ortodoxe.

Comunicat transmis si Centrului de Presa al Patriarhiei Romane, confirmat ca inregistrare si la adresa www.basilica.ro, publicat si de catre www.comunicatedepresa.ro, astazi 20 august 2010 si de partenerul nostru media Radio Dobrogea.


in Biserica Podeanu din Bucuresti – gazda acestor transmisiuni – au fost amplasate pentru aceasta 5 camere video de inalta definitie (HD) fixe si 2 camere video HD mobile, controlate prin comenzile transmise de la un pupitru tehnic, astfel incat cei care ne urmareau au putut sa vizioneze sarbatoarea integral, transmisia concentrandu-se dupa caz, la alegerea inginerului de sistem (tranzitii si mixaj) pe zonele de maxim interes pentru vizitatorii web.

in plus, printr-o camera mobila, a fost posibila si alternativa AFARA pentru cei ce urmareau evenimentul si procesiunea din exteriorul Bisericii, nocturn – o procesiune (transmisiune LIVE in miscare, a doua pe internet si in general in transmisiunile televizate din timpul procesiunilor – prima astfel de transmisiune apartinand, de asemenea, Lacasuri Ortodoxe cu ocazia Sfintelor Pasti 2010) cu Sfantul Epitaf, desfasurata in jurul Bisericii, in seara Prohodului Maicii Domnului.

Conform statisticilor, transmisiunile au inregistrat de aceasta data 60.669 deschideri-vizualizari, fiind urmarite – in ordine – de persoane din: Romania, SUA, Italia, Marea Britanie, Moldova, Franta, Canada, Germania, alte state (sub 5%).

Pentru aceste realizari trebuie sa multumim echipei tehnice care a facut posibila aceasta premiera: ing. pr. Catalin Ion – presedintele Lacasuri Ortodoxe, ing. Dimitriu Vicentiu Daniel, ing. Clement Viorel ?ova, jurnalist Ioana Claudia Iordache – radio Romania Actualitati, teolog Mirela ?ova, Teo – CHristian, ec. Carmen-Ana Ion, voluntari ai Asociatiei Lacasuri Ortodoxe cat si slujitorilor Altarului Sfintei Biserici Podeanu – pr. paroh Vasile Ailioaei care au fost in toate aceste incercari alaturi de noi.

Multumim miilor de vizitatori din intreaga lume care motiveaza actiunile Lacasuri Ortodoxe si dau sens eforturilor noastre.

Mentionam ca, in timpul transmisiunilor, pe chat-ul providerului nostru de spatiu in virtual, se poarta discutii tematice (in limba engleza), un teolog explicand celor interesati ce semnificatie au pentru Biserica Ortodoxa slujbele pe care ei le urmaresc cu interes in direct, chiar daca acestea se desfasoara intr-o limba necunoscuta lor.

Filmarile pot fi accesate aici:

iar instantanee din timpul acestui eveniment pot fi vazute la adresa:

ca noua surpriza, cele doua siteuri fiind lansate tot cu aceasta ocazie (prezente in meniul de pe partea stanga a site-ului de stiri).

Conceptul de SISTEM VIDEO Lacasuri Ortodoxe®, alaturi de altele aflate inca in studiu la aceasta ora, ofera o arhitectura sistemului web administrat extrem de calificata si avansata, in premiera in spatiul romanesc si de ultima ora in spatiul international, prin capacitati avansate ce stau la baza unor servicii nu doar functionale dar si de infrastructura viabila, asa cum intelegem noi ca merita prezenta Bisericii Ortodoxe pe net.

O abordare inteligenta, in urma cercetarii noastre, care va invita la propria Dvs cercetare… De acum, deja testata, Arhiva Lacasuri Ortodoxe poate fi folosita, printr-o accesare simpla din meniul superior al site-urilor platformei!

Desi aceste servicii implica anumite costuri din partea administratiei Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, atat pentru o transmisiune de calitate, cat si pentru programare si organizare baze de date, totusi, va asiguram ca serviciul de accesare este absolut gratuit! Va reamintim astfel, ca scopul nostru este o implicare mai activa si puternica in crestinismul-ortodox, bogat teologic, dar si in mostenirea spirituala si morala a noastra ca popor, si in consolidarea marturisirii Bisericii Ortodoxe si a contributiei sale la cultura in care traim, adaptata si exploatand in mod pozitiv ultimele inovatii tehnice.

Pentru intrebari, sugestii si alte precizari, folositi-va de rubrica SUPORT din topul oricarei pagini, sau scrieti-ne pe adresa de email: tehnic@lacasuriortodoxe.ro

Un program Lacasuri Ortodoxe – 2010

Mereu aproape de Dumneavoastra!

Pentru toti cei ce doresc sa ne sustina in actiunile intreprinse:
Asociatia Lacasuri Ortodoxe, CIF 25492529, cont nr: RO40.RNCB.0065.1128.3250.0001 deschis la BCR, filiala Bucurestii Noi.

Un acces rapid si usor, dar civilizat, la informatie!

Administratia

Autor: Bogdan Roman

articol publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.