Mii de motociclisti s-au adunat in jurul Madonnei lor la Porcaro

Lacasuri Ortodoxe: din Porcaro (Morbihan)

Mii de motociclisti s-au adunat in jurul Madonnei lor la Porcaro

Mii de motociclisti din toata Franta s-au adunat duminica, 15 august 2010, in jurul Madonei lor, cu ocazia celui de-al 32-lea pelerinaj “Pardon de la Madone” in Porcaro, un mic sat din Morbihan – Franta, noteaza AFP.

© Traducere si redactare: Bogdan Roman – pentru Lacasuri Ortodoxe®


Sub un cer acoperit de nori, ei au participat intr-o atmosfera contemplativa, multi dintre ei in familie, la o messa in aer liber, celebrata de parintele catolic Jean-Francois Audrain, capelan al Madonei, el insusi motociclist.

insotit de alti patru preoti, parintele Audrain a oficiat o slujba de binecuvantare a motociclistilor, a castilor, a costumelor de piele, pe fondul stralucitoarelor motoare si al cantecelor religioase.

"Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere in drumurile lungi", a urat parintele Audrain unui participant, fara a uita sa aminteasca motto-ul pelerinajului: "Nu uitati, fiti prudenti!".

Trei cursuri de formare a motociclistilor, pe an, sunt supravegheate de un instructor certificat, co-organizator fiind parintele Audrain. "Mai mult control inseamna mai multa siguranta si mai multa placere", a declarat el pentru AFP.

"Pardon de Madone" este unul dintre cele mai mari pelerinaje pe motocicleta din Europa, au declarat organizatorii. Ritualul a inceput in 1979 cu treizeci de motociclisti veniti in onoarea Fecioarei de la Fatima (Portugalia), prin abatele Prévoteau, initiator al pelerinajului, el insusi motociclist.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.