publicat în: Arhivă

Nicolas Sarkozy se va intalni cu Papa Benedict al XVI-lea la Vatican in data de 8 octombrie 2010

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Nicolas Sarkozy se va intalni cu Papa Benedict al XVI-lea la Vatican in data de 8 octombrie 2010

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, va fi primit pe 8 octombrie 2010 de Papa Benedict al XVI-lea la Vatican, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, confirmand informatiile agentiei de stiri IMedia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Rev. Lombardi a "confirmat" ca intalnirea va avea loc pe 8 octombrie 2010, dupa cum afirmase agentia citata, amintind surse din Vatican.

in data de 8 septembrie 2010, Sarkozy le-a spus deputatilor UMP ca se va intalni “cat de curand" cu Papa Benedict al XVI-lea.

Secretarul general al presedintiei, Claude Gueant, indicase ca aceasta intalnire ar trebui sa aiba loc "in primele doua saptamani ale lunii octombrie" 2010.

in data de 22 august 2010, la doar cateva zile dupa repatrierea a peste 200 de romi din Franta in Romania si Bulgaria, Papa Benedict al XVI-lea a invocat in mod public intr-un mesaj in limba franceza, necesitatea invatarii unei “adaptari la o diversitate legitima umana".

in timp ce desfiintarea lagarelor si evacuarea ilegala a romilor din Paris au provocat multe reactii de indignare in Europa si in randul clasei politice, aceste cuvinte au fost in general considerate ca o critica fata de politica guvernului francez.

Cu doar 2 zile inainte, oficialul Vaticanului responsabil cu imigrarea, Arhiepiscopul Agostino Marchetto, care ulterior a demisionat, a declarat ca "expulzarea in masa a romilor este contrara standardelor europene".

Ultima intalnire intre Papa Benedict al XVI-lea si Nicolas Sarkozy a avut loc in septembrie 2008, in timpul calatoriei Papei in Franta.

Aceasta va fi a doua vizita in Vatican a sefului de Stat francez, Papa Benedict al XVI-lea primindu-l si in decembrie 2007.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010