In Rusia au fost descoperite vasele in care a fost stocat acidul folosit la distrugerea ramasitelor pamantesti ale Romanovilor

Lacasuri Ortodoxe: din Ekaterinburg
Noi artefacte legate de uciderea familiei Romanov au fost descoperite langa soseaua Koptiakovskaia Staraia din regiunea Sverdlovsk.

"Locurile in care se aflau vasele japoneze de laborator folosite pentru stocarea acidului necesar distrugerii corpurilor neinsufletite ale membrilor familiei Romanov si ale persoanelor lor apropiate au fost descoperite”, a declarat Serghei Pogorelov, seful adjunct al Departamentului de Cercetare Arheologica din centrul regiunii Sverdlovsk pentru protectie si exploatarea monumentelor de istorie si cultura, intr-un raport obtinut de Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Vasele au fost ulterior sparte iar resturile lor au fost ascunse in diferite parti ale padurii.

"Chiar si in aceasta etapa preliminara a anchetei, noile materiale fac posibila reproducerea detaliata a evenimentelor istorice care au avut loc in aceasta zona, in 1918", a declarat arheologul.

Descoperirea dovedeste inca o data ca ramasitele familiei regale au fost distruse si ascunse in zona Porosionkov Log, a mai spus expertul.

Pogorelov a declarat ca artefactele noi s-au gasit la 50 de metri distanta de limita descoperirilor anterioare.

Potrivit rapoartelor anterioare, un mormant care continea ramasitele a 9 persoane fusese descoperit langa soseaua Koptiakovskaia Staraia, zona Ekaterinburg, in iulie 1991. Ramasitele sunt considerate a fi cele ale membrilor familiei regale ruse: Nicolae al II-lea, sotia sa Alexandra Fiodorovna, 46 de ani, fiicele lor Olga, 22 de ani, Tatiana, 21 de ani, Anastasia, 17 ani, si ale persoanelor apropiate familiei regale – Evghenii Botkin, 53 de ani, Demidova Anna, 40 de ani, Aloizi Trupp, 62 de ani, si Kharitonov Ivan, 48 de ani.

in data de 29 iulie 2007, ramasitele altor doua persoane au fost descoperitee la 70 km distanta de primul mormant. Numeroasele teste medico-legale au demonstrat ca ramasitele sunt cele ale Printului Alexei si ale Mariei, sora sa (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.