Vaticanul, campion al energiei solare

celule fotovoltaice vaticanLacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul, campion al energiei solare

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, este, de departe, si cel mai ecologic, dupa instalarea unor panouri solare gigant – a declarat marti, 7 decembrie 2010, ziarul sau oficial, L’Osservatore Romano.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


celule fotovoltaice vatican "Vaticanul a atins un mic record in productia de energie solara pe cap de locuitor: 200 W la ore de varf, fata de 80 in Germania, liderul mondial in acest domeniu", asigura L’Osservatore.

Cu o populatie al carei numar se ridica la aproximativ 800 de persoane, Vaticanul, care acopera doar o suprafata de 44 ha., din care o treime gradini, este, totodata, tara cel mai putin populata din lume.

Potrivit Osservatore Romano, panourile marii sali de conferinta Paul al VI-lea, instalate deja de 2 ani, au salvat echivalentul a 89,94 tone de petrol.

Papa Benedict al XVI-lea, supranumit uneori "Papa verde" de catre mass-media italiana, pune accent in mod constant pe apararea creatiei – "opera lui Dumnezeu” – atat pe fiintele umane cat si pe mediu.

Saptamana trecuta, oficialii Vaticanului au declarat ca Papa "ar fi dispus sa utilizeze chiar si un papamobil electric", ca “semn al preocuparii sale fata de ecologie".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.