Charlene Wittstock se converteste la catolicism inainte de a se casatori cu printul Albert de Monaco

Charlene Wittstock si Printul de Monaco Albert

Lacasuri Ortodoxe: din Monaco
Charlene Wittstock, logodnica sud-africana a Printului Albert, se converteste la catolism inainte de casatoria religioasa programata pentru data de 2 iulie 2011, a declarat luni Palatul Princiar de Monaco, dezvaluind cateva detalii noi despre celebrare.

“Domnisoara Charlene Wittstock care marturiseste credinta crestina, a admis printr-o decizie libera si personala comuniunea deplina cu Biserica Catolica”, conform unei declaratii sosite de la Palat.



Albert al II-lea, Printul Suveran, de 53 de ani, a facut cunostinta cu aceasta in anul 2000 la campionatul de inot din Africa de Sud. Burlac dintotdeauna – chiar daca tata a doi copii in afara casatoriei – si-a anuntat logodna inca din iulie anul trecut.

Charlene Wittstock si Printul de Monaco Albert

Albert si Charlene au anuntat deja ca nu doresc sa primeasca niciun cadou de nunta, dar “ar dori ca profitul sa fie donat catre fundatii si asociatii”.

Atrasi de diferite produse (cesti de cafea, farfurii, pahare, brelocuri) dedicate casniciei, ei isi vor face cumparaturile probabil la inceputul lunii mai.

Casatoria civila va avea loc vineri 1 iulie 2011 la ora 17:00, in “Sala Tronului”. Iar a doua zi, la aceeasi ora, nunta religioasa va avea loc in Curtea de Onoare a Palatului Italian.

“Doamna Wittstock va intra la bratul tatalui sau, pe un covor rosu”, precizeaza Palatul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.