Incendierea unei carti a Coranului creeaza situatii periculoase in Afganistan

Pastorul Terry Jones - Raedle-Getty

Articol/traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan R.

Incendierea unui Coran, de catre un pastor american, in data de 20 martie 2010 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), da nastere unor noi situatii periculoase ale misiunii SUA in Afganistan, a declarat comandantul fortelor internationale din aceasta tara, David Petraeus, intr-un interviu acordat Wall Street Journal. Lacasuri Ortodoxe: din Kandahar, Afghanistan


Actiunea provocatoare a pastorului Terry Jones, care a generat revolte ce au lasat in urma cel putin 12 morti in Afganistan, a fost una "surprinzatoare” si "plina de ura", a spus generalul Petraeus pentru ziar, in editia din aceasta duminica, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Pastorul Terry Jones - Raedle-Getty

"Prin urmare, (acest act) inseamna o provocare suplimentara pentru securitate, in afara celor considerabile cu care se confrunta deja (fortele internationale) in aceasta tara", a spus generalul.

7 angajati ai ONU in Afganistan (patru nepalezi, un suedez, un norvegian si un roman) au fost ucisi vineri, 31 martie 2011, conform AFP, si mai multi protestatari au fost ucisi sau raniti intr-o revolta impotriva dispozitivelor ONU din orasul Mazar-i-Sharif, in general destul de calm.

Alte 9 persoane au fost ucise sambata, in timpul demonstratiilor din Kandahar (sudul Afganistanului).

Protestatarii cereau Statelor Unite sa ia masuri impotriva Pastorului Jones.

Presedintele Barack Obama a condamnat sambata actiunea de incendiere a Coranului, descriind-o ca pe un act de "intoleranta extrema si sectarism".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.