Catedrala Mantuirii: “100.000 euro” donati de Papa si o vizita “speculata de BOR”

RUSINE Catedrala Mantuirii Neamului, un act de sfidare a celor de jos

Site-ul Ziare.com a publicat un nou articol care ia in discutie proiectul Catedralei Mantuirii Neamului, autorul, reporterul Cristi Dudu, sustinand ca subiectul ramane unul "fierbinte", "in ciuda temperaturilor scazute de afara".

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Autorul acestuia precizeaza:

"Potrivit unor date tehnice publicate, cladirea va avea o inaltime de 120 metri si va fi dotata cu 12 lifturi (desigur cifra nu este intamplatoare). Astfel, catedrala va facilita o comunicare mai eficienta cu Cel de Sus. Sunt convins ca nu "toti cei de jos" vor aprecia nota ironica in care am incercat sa descriu in cateva cuvinte acest proiect.

Cu sau fara voia mea, ironia va fi prezenta totusi, daca o sa reamintim si suma estimata pentru realizarea acestui proiect. Dupa cele mai optimiste evaluari, costul catedralei se va situa undeva in jurul sumei de 400 de milioane de euro. Dupa estimari mult mai realiste, costurile finale s-ar putea ridica la 550 de milioane de euro.

O asemenea suma ar face-o, nu-i asa, o demna vecina a unei alte marete realizari – Casa Poporului, Palatul Parlamentului de astazi.

Asa cum in ciuda marimii sale, Casa Poporului nu ar fi putut gazdui decat la nivel de metafora intreg poporul roman, nici Catedrala Neamului nu va reusi sa adune in incinta sa decat 5.000 de pelerini.

Si daca la o mare manifestare religioasa vor veni 5.100 de pelerini? Preafericitul Parinte Daniel ii linisteste pe preanefericitii romani ca toate imaginile din fata altarului vor putea fi urmarite pe ecrane ce vor fi montate pe holuri si in exteriorul catedralei.

Prima intrebare pe care mi-am pus-o cand am auzit de acest proiect nu a fost "cum se vor incadra ecranele LCD intre picturile bisericesti?", ci "de ce biserica neamului?" si mai ales "care neam?".

Articolul poate fi citit, integral, AICI.

Un articol prin care Ziare.com isi exprima o atitudine nu foarte prietenoasa la adresa BOR a fost sesizat nu foarte demult, tot de Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, si aici, unde explicam (si era lesne de inteles) de ce niciodata aceste articole nu vor capata un raspuns oficial:RUSINE.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.